BBQ Chicken Cake 

 

Op zoek naar een lekker recept waar je de show mee steelt bij vrienden en familie? Maak dan deze Kippendijencake. Ik maakte deze BBQ Chicken Cake op mijn Traegergrills pellet smoker.

 

-Snij de kippendijen in mooie stukken en strooi ruim BBQ rub over de dijen heen. Vervolgens snij je de uien en rode paprika fijn.

 

-Nu is het tijd om het cakeblik te gaan bekleden. Leg het ontbijtspek rondom zodat ze de bodem en de zijkanten bedekken. Je moet het ontbijtspek ook over de rand heen laten hangen zodat je straks de cake dicht kan maken.

 

-Als eerste vul je de cake nu met stukken kippendijen. Vervolgens wat BBQ saus en plakjes kaas. Dan voeg je de uien en paprika toe en vervolgens weer plakjes kaas. Dan de laatste stukken kippendijen.Druk dit goed aan. Sluit de cake door het ontbijtspek dicht te vouwen.

 

-Zorg voor een BBQ met indirecte hitte van ongeveer 120 graden. Zet het cakeblik op het rooster en laat hem garen tot een kerntemperatuur van 55 graden. Giet het vocht af en vervolgens mag je de cake uit het blik halen. Leg de cake nu zonder het blik terug op de BBQ totdat de kern 74 graden is. Bij 74 graden smeer je de kippendijencake in met de BBQ saus en laat je hem mooi karamelliseren. Als de kerntemperatuur van de kip 78 graden is mag hij ervan af. Laat hem nog wel even een paar minuten rusten voor je de cake aansnijdt !

 

Eetsmakkelijk!

Boodschappen:

 

-1 KG Kippendijen

-BBQ Rub of Kip kruiden

-BBQ Saus

 

-1 Ui

-1 Rode paprika

-Plakjes kaas

-500gr Ontbijtspek

 

-Cake blik

-Kwastje

-Thermometer


Rating: 5 sterren
1 stem

Deel dit Recept


 BBQ van Traegergrills I BBQ Sauce van Saus.Guru I Thermometer van Thermapen


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.