Pulled Lamb Shoarma

 

Bereidingswijze:

 

-Haal de lamsschouder uit de verpakking en dep het droog. Injecteer nu het vlees met de shoarma marinade (1el shoarmakruiden / 100ml natuurazijn). Na het injecteren de lamsschouder droog deppen en inwrijven met olijfolie. Nu is het tijd om de lamsschouder helemaal in te rubben met de overige shoarmakruiden. Als  het vlees goed in de rub zit dan goed verpakken in folie en minimaal 24 uur in de koelkast bewaren zodat de shoarmakruiden lekker in het vlees kunnen trekken

 

-Na 24 uur is het tijd om de BBQ gereed te maken voor indirect grillen op een temparatuur van 135c graden. Ik maakte deze lamsschouder op mijn Z-grills pellet grill/smoker.

 

-Haal de lamsschouder uit de koeling en laat op kamertemperatuur komen. Als de juiste temperatuur is bereikt dan gaat de lamsschouder op de BBQ. Na 4 uur lekker roken is het tijd om de lamsshouder in te pakken in aluminium folie. Ingepakt gaat deze weer terug op de BBQ tot een kerntemparatuur van 91c graden.

 

-Als de kerntemperatuur is bereikt haal je het vlees van de BBQ en laat je het minstens 30 minuten tot een uur rusten. Nog even pullen en je hebt heerlijke pulled lams shoarma.

 

-Pitta broodjes grillen en lekker vulllen.

 

Eetsmakelijk!

 

Boodschappen:

 

-Nice to Meat 1 kg lams schouder zonder bot

-Olijfolie

-Pitta broodjes

-Saus naar keuze

-Shoarmakruiden ( Klik hier voor rececpt )


Rating: 0 sterren
0 stemmen

Deel 


BBQ van Zgrills I Lamsschouder van www.nicetomeatyou.nl


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.