Hollands Wiedenlam

Gepubliceerd op 20 maart 2020 om 11:14

Al jaren werkt Nice to Meat samen met schapenhouder Jan de Boer en familieboerderij Kroese om het meest smaakvolle lamsvlees van Nederland te ontwikkelen. Met de toewijding van Jan en expertise van meesterslager Piet van den Berg is het Wiedenlam ontstaan. Alleen schapen uit het gebied de Wieden die de raszuivere kruising van een Texelaar en Flevolander zijn mogen het Wiedenlam worden genoemd. De schapen lopen bij het hele jaar buiten en hebben een stressvrij leven.

De combinatie van deze twee rassen resulteert in lammeren met een zachte structuur, lichte kleur en mooie vet/vlees verhouding. De smaak van dit vlees is zacht en subtiel kruidig door het diverse dieet van de lammeren. Sterrenchefs werken al jaren met dit Wiedenlamsvlees en zijn groot fan van de verfijnde smaak en mogelijkheden van dit product. “Het jonge en kruidige voorjaarsgras proef je licht terug in het vlees van het Wiedenlam. Je ziet aan de kleur van het vlees dat de smaak subtiel is. Door de fijne draad en perfecte vet/vlees verhouding is bijna alles van dit lam zo zacht als boter”, aldus slager Piet van den Berg.

 

Van NicetoMeat ontving een prachtig lamspakket uit Nederland van het Hollandse Wiedenlam.

Lamsshoarma van de barbecue

Voor dit recept heb ik van het Hollands Wiedenlam pakket de Lamsschouder zonder been gebruikt Een mooi seizoensproduct van eigen bodem. Het recept heeft even de tijd nodig, omdat de kruiden in het vlees moeten trekken. Het vlees is mooi zacht van structuur en daarom uiterst geschikt om langzaam te garen tot deze heerlijk gekruide lamsshoarma. Pulled Lamb pita ook wel genoemd! 

Dit recept ook eens maken? https://www.tuinchef.com/recepten/pulled-lamb-shoarma

Pulled lam pita
Lamsschouder
Wiedenlam

«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.